Важно соопштение – тахографските картички

Четири различни чип картички

  • Возачката картичка ги сочувува активностите на возачот, настаните, грешките и промените на возило.
  • Компаниската картичка дава овластување податоците за возилото да се симнат од масовната меморија.
  • Контролорската картичка им овозможува на властите да пристапат до податоците за правни цели.
  • Картичката за работилници има функција за калибрација на DTCO® – и исто така може да се користи како картичка драјвер за тестирање и инспекција.

 Валидноста на картичката може да се разликуваат во зависност од регионот во кој се користи и сите релевантни регулативи мора да се почитуваат.
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *